luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Milionari din cer! Șiria, asaltată de elvețieni. Dar ce ochi au făcut… (Foto)

  de Lucian Dănilă | 24 august 2018, 6:25 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Am scris destul de multe despre Șiria, mai ales în ultimul an și jumătate. Dincolo de criticile aduse drumului care leagă Aradul de localitatea lui Slavici, peticit totuși în ultima vreme, deci un drum aproape corect, doar aproape…, Șiria rămâne o localitate pitorească chiar dacă începând din această vară nu mai este casă pentru UTA.

  Am scris despre Cetatea Șiriei și, probabil, pe viitor voi mai scrie, am scris de parașutele de tot felul, cele de pe Calea Șiriei dar și cele de la Șiria, single sau în tandem, cum doriți, am scris și de parapante și zboruri de agrement. Nu am scris, însă, niciodată despre milionarii care vin la Șiria, despre acei oameni pe care atunci când îi vedem ne gândim că oare cum ar fi să avem și noi astfel de preocupări la vârsta post-pensionare?

  Am scris de mai multe ori mai ales despre Aerodromul Charlie Bravo. Am scris mai ales din admirație pentru acei oameni care își urmează visul, cel de a zbura, despre acei oameni la care poți apela pentru a face zboruri de agrement, despre acei oameni cum este Dan Cojocaru, alias „Coji”, proprietarul aerodromului, care este dedicat și îndrăgostit de ceea ce face.

  IMG 2626

  Astăzi nu a fost despre zbor de agrement și despre oameni. Un grup de elvețieni, bogați și trecuți de vârsta tinereții, a aterizat pe aerodromul din Șiria. Fiecare cu avionul lui, iar unii dintre ei au avioane al căror preț trec bine de 200.000 de euro. Păreau din altă lume, grizonați, eleganți, fără pic de stres și dornici de aventură, semn că vârsta este doar o cifră… Acești oameni zboară. Dintr-o țară în alta, de pe un continent pe altul. Este hobby-ul lor și, deși unii par trecuți de 70 de ani, zboară împreună cu soțiile lor care îndeplinesc – atenție! – rolul de copilot. După ce și-au parcat avioanele, fiecare pilot și copilot și-au curățat aparatele de zbor.

  Apoi s-au așezat liniștiți la o bere, că ce altceva să bea când la nivelul solului au fost 37 de grade Celsius?  „Coji” i-a surprins foarte tare cu ceva care pentru noi este ceva banal. I-a servit cu pâine cu unsoare, cu brânză, slănină și roșii. Elvețienii păreau șocați de dimensiunile roșiilor. Erau uriașe, iar oriunde în lume au umblat – iar ei chiar au colindat această lume – nu au întâlnit așa ceva și, din priviri, privindu-le ochii, chiar îi credem.

  Zece avioane PPL au aterizat în această după amiază la Șiria, iar alte șase au ales Aeroportul din Arad. Mâine, grupul de elvețieni va părăsi România și, după turul țării, suntem siguri că nu vor uita niciodată roșiile pe care le-au mâncat la Șiria.

  V-ați dori o astfel de pensie? Doar întreb…

  IMG 2604

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.