sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O clujeancă s-a declarat milionară în euro din tranzacții cu criptomonede. A dat ANAF un impozit de 340.000 de euro

  de - | 23 aprilie 2023, 8:46 AM | Naţional

  1

  O clujeancă de 41 de ani a declarat la Finanțe că a câștigat, în perioada 2016-2021, circa șapte milioane de euro din tranzacții cu criptomonede, scrie stiripesurse.ro. Potrivit sursei citate, ea are în proprietate peste 300 de apartamente în Cluj-Napoca.

  Newsweek România a consultat documente care arată cum o familie din Cluj, cu conexiuni politice, a dat lovitura pe piața de criptomenede.

  „Elena Zaharia, 41 de ani, este din Cluj-Napoca și a câștigat în cinci ani aproape 35,56 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) din tranzacții cu criptomonede. Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care a plătit un impozit de 1,76 milioane lei (340.000 de euro)”, arată sursa citată, potrivit stiripesurse.ro.

  Clujeanca nu a deținut vreo afacere în România, însă deține sute de apartamente construite de soțul ei, Claudiu Ionuț Zaharia.

  Cuplul Zaharia este în top 3 al celor 200 de persoane și companii care au înregistrat câștiguri de aproape 1 miliard de lei, potrivit datelor consultate de Newsweek, dar nu toți au declarat aceste venituri.

  Mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.