marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Mii de manifestanți anti-vaccin și anti-restricții la Bruxelles, printre care și români. Poliţia a fost nevoită să intervină

  de - | 9 ianuarie 2022, 9:24 PM | Internaţional

  0

  Captură video RUPTLY (foto: G4Media)

  O nouă manifestaţie a avut loc, duminică, la Bruxelles, împotriva măsurilor sanitare, sub titulatura „Împreună pentru libertate”. Poliţia anunţă că au participat 5.000 de persoane, iar organizatorii vorbesc de 20.000-25.000 de manifestanţi, potrivit G4Media, citând News.ro.

  Protestatarii au plecat din fața Gării de Nord din Bruxelles și s-au strâns în parcul Cinquantenaire.

  Poliţia a fost nevoită să intervină, după ce s-au aruncat mai multe obiecte în direcţia forţelor de ordine şi manifestanţii au ars brazi de Crăciun. Mai multe persoane au fost arestate.

  Manifestanţii protestează faţă de obligarea de a se vaccina a personalului sanitar şi faţă de certificatul Covid Safe Ticket (CST).

  Participanţii au purtat pancarte cu mesajul „Nu dictaturii vaccinurilor” sau „Nu vă atingeţi de copiii noştri”, referire la decizia autorităţilor belgiene de a autoriza vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

  Ministrul belgian al sănătăţii, Frank Vandenbroucke, a declarat duminică, la postul de televiziune RTL, că este în favoarea organizării unei dezbateri în parlamentul federal „cât mai repede posibil” cu privire la obligativitatea vaccinării sau la introducerea unui permis de vaccinare, ca în Franţa, transmite Agerpres.ro.

  Erată: În articol s-a scris inițial din greșeală Gara de Nord din București. Este vorba de Gara de Nord din Bruxelles.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.