Mihai Miclean, copilul din Arad care a intrat pe autostrada iluminată a fotbalului (Foto)

  de Lucian Dănilă | 13 iunie 2019, 2:59 PM | Povești despre oameni | Sport | Topic special

  1

  Mihai este un copil de 16 ani, un bărbat în devenire care încă de la această vârstă și-a luat și la propriu și la figurat viața în propriile mâini. Mihai Miclean care face minuni cu mâinile, fiind unul dintre cei mai buni portari din fotbalul juvenil arădean, iar calitățile sale i-au impresionat pe scouter-ii și antrenorii de la gruparea olandeză FC Eindhoven, echipă care evoluează în Eredivizie, a doua ligă din Olanda.

  Ultima dată când am scris despre un portar de la juniorii unei echipe din Arad am ajuns la tribunal. Acum nu cred că va fi cazul…

  „După 10 ani de muncă au venit si rezultatele!De azi Mihai Miclean este jucătorul celor de la FC EINDHOVEN -U17.SUNTEM MANDRII DE TINE!

  Multumim tuturor celor care au contribuit la creșterea lui valorică, debutant cu Ionel Dulhaz si Dinu Donca si continuând cu Norbi Jozsa si Cristi Irimia la club sportiv Viitorul Arad!

  Nu in ultimul rand mulțumim D-lui Rareș Bolma, Nyron Wau si Arno Landers care au creat posibilitatea venirii si ramanerii lui aici prin camp-ul organizat la Pitești in 2018 de Voetbalschool Total Control unde a fost selectat!”, a scris, ieri, mama lui Mihai pe Facebook.

  Mihai Miclean este un produs al clubului Viitorul Arad. Așa cum arată și mama sa, el a început fotbalul sub îndrumarea fostului portar Ionel Dulhasz, pe urmele căruia este deja la 16 ani, și a lui Dinu Donca. Apoi a trecut la grupa 2003 de la Viitorul unde era antrenat de Norbert Jozsa, dar și de Cristian Irimia, fost portar la UTA, ACU, Satu Mare sau Ineu. Tocmai asta este coincidența care face legătura între drumul lui Mihai și a celor doi portari care l-au pregătit. În ultimul sezon, Miclean a evoluat la gruparea din Liga a 4-a CS Ineu, acolo unde s-au făcut remarcați în trecut atât Dulhasz cât și Cristi Irimia.

  Pentru a ne vorbi despre Mihai l-am contactat pe Cristi Irimia:

  „În cazul lui pot spune că este vorba despre un procent de 99 la sută muncă. Nu este un talent nativ, dar prin munca sa a ajuns la niște calități extraordinare, calități care sunt completate și de un caracter foarte frumos. Mihai este un copil extrem de serios și foarte cuminte. Nu cred că mi-a lipsit niciodată la antrenament în ultimii trei ani. Mereu ajunge primul, înainte cu mai bine de o oră este în vestiar, se echipează, își face încălzirea în cel mai profesionist mod. Nu pot să spun că are performanțe deosebite la nivel de club, dar este un portar care poate ajunge la mari performanțe, dovadă că cei de la FC Eindhoven l-au selectat după mai multe trialuri la care au participat poate 2.000 de copii. Acum, totul va depinde de el, de cum muncește, de cum se adaptează și, ca în cariera oricărui jucător, și de șansă. Ajungând în Olanda, la această academie, șansele lui spre a deveni un bun portar au crescut foarte mult. M-aș bucura pentru orice copil din Arad, indiferent de club, să poată să ajungă în astfel de academii”.

  FC Eindhoven nu este PSV Eindhoven. Gruparea olandeză are o vechime de 110 ani și a cucerit un titlu în Olanda și o cupă a acestei țări, dar ambele au fost în anii 50. În 2012, echipa a fost antrenată de fostul internațional Erwin Koeman, fratele mai celebrului Ronald Koeman.

  Faptul că Mihai a ajuns la Eindhoven nu este deloc o garanție că va ajunge un mare fotbalist, dar șansele sale sunt acum în mâinile, în mănușile sale. Școlile olandeze de fotbal au dat mari jucători acestei lumi și chiar mari portari. Anul trecut, Mihai a fost în vederile lui De Graafschap, grupare care a retrogradat recent din prima ligă după un baraj cu Sparta Rotterdam.

  Despre Olanda se spune că este singura țară din Europa cu autostrăzile integral iluminate. Parafrazând, putem spune că Mihai a intrat de ieri pe banda de accelerare a acesteia.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Îi doresc numai bine și un viitor strălucit ! Rămânem noi arădenii cu un gust amar … Cum să avem noi o echipă care să se bată de la egala la egal cu marii Europei când cum creștem unul, când ..pleacă !? Vă mai amintiți de UTA când juca cu Totenham… când Domide, Broșovski și mulți alții erau mândria noastră când Timișoara ne vedea altfel și nu simplă pepinieră… ce ne dau ăia în schimb pe băiatul ăsta talentat, cât fotbal o să joace la ei sau..pe banca de rezervă va sta acolo și se va pierde ca alții ?! Țineți minte când Hagi l-a adus înapoi pe Ianis plătind mai mult decât a primit și..de ce?! Cine va urmări traiectoria sportivă a tânărului și ce clauze contractuale sunt … Nu vreau să fiu înțeles greșit pentru că eu îi doresc tot binele din lume acestui tânăr …

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.