joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  22 de cetăţeni străini, opriți la frontierele Vărșand și Turnu. Migranții intenționau să intre ilegal în Ungaria

  de Ioana Costaș | 27 noiembrie 2023, 11:25 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand și Sectorului Poliției de Frontieră Turnu au depistat în ultimele 24 de ore, 22 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în autoturisme transportate pe o platformă, respectiv pe la ,,zona verde”.

  „În data de 27 noiembrie, în jurul orei 04:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, opt autoturisme pe ruta România – Italia.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, în autoturismele transportate, opt cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, intrați legal în România”, au anunțat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, un grup de persoane care se deplasa pe jos spre direcția statului vecin.

  „S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că este vorba de 14 persoane, cetățeni din Pakistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, intrați legal în țara noastră”, a mai transmis STPF Arad.

  Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, respectiv pe jos.

  Citește și: Țigări în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperite la frontiera Nădlac II

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.