duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  40 de cetățeni din Nepal şi Bangladesh depistaţi într-un camion la frontiera Nădlac. Intenţionau să treacă fraudulos granița

  de Ioana Costaș | 10 mai 2023, 11:08 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunşi într-un camion ce transporta produse alimentare, 40 de cetăţeni din Bangladesh și Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au precizat că migranții au fost depistați în 10 mai, în jurul orei 02:45, când „la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 26 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse alimentare pe ruta România-Franța. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 40 de cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 48 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale”.

  Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.