vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cei 55 de migranți descoperiți ieri într-un camion, pe autostradă, au plătit câte 3.000 de euro pentru a ajunge în Schengen. Șoferul automarfarului a fost reținut

  de - | 14 iunie 2023, 3:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Cei 55 de migranți depistați ieri într-un camion – pe autostrada Arad-Nădlac – au spus anchetatorilor că au plătit câte 3.000 de euro pentru a ajunge în Spațiul Schengen.

  Şoferul din Uzbekistan care conducea camionul frigorific în care erau ascunşi cei 55 de cetățeni străini, în mare parte bărbați, a fost reţinut. Este acuzat de trafic de migranţi în formă agravantă, pentru că viaţa celor transportaţi a fost pusă în pericol, potrivit știrileprotv.ro.

  Potrivit sursei citate, autoritățile spun că migranții sunt din Siria, Bangladesh, Sri Lanka, India, Etipia şi Nepal.Aceștia le-au spus anchetatorilor că ar fi plătit câte 3.000 de euro pentru drumul ilegal care le putea curma viaţa. În incinta încuiată, oamenii au suferit tulburări respiratorii și deshidratare pentru că primeau aer doar printr-o gură de aerisire de câțiva centimetri pătrați, aflată în partea din spate a vehiculului. Şoferul străin le-a spus polițiștilor că știa că transportă cauciucuri și că urma să ajungă în Austria.

  Potrivit Poliției de Frontieră, cel mai probabil, cei 55 de migranți fuseseră urcați în camionul frigorific în România. Intraseră legal în ţară, cu vize de muncă, iar o parte dintre ei erau solicitanţi de azil. Cei 55 de migranți descoperiți în camionul de la Nădlac au fost cazaţi în centre speciale din Timişoara şi Arad. Sunt cercetaţi şi ei, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

  Sursa: Știrile ProTv

   

  Citește și: 55 de migranți închiși într-un camion pe autostrada Arad-Nădlac, strigăt după ajutor. Echipaje SMURD și ale ambulanței, trimise la fața locului

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Buna ziua! Ați strecurat o eroare în informația despre migranți(55 persoane) prinse în coloana de camioane,pe ieșire din tara la Nădlac. Nu avea cum să sune șoferul din Uzbekistan,la 112(când el era implicat) el vorbea doar ruseste,un șofer turc s,unul bulgar și eu le-am dat apa,sau mai bine zis i-am stropit cu apa prin ușița de aerisire.eu i-am solicitat de nenumărate ori sa taie plomba,dandu-i chiar și un clește,dar acesta a refuzat,strigătele de disperare m-au determinat sasun EU la 112..care eram în coloana la3 camioane in spate( cu autocisterna)personalul de la smurd ataiat pompa cu cleștele meu…(eu unul sunt cu inima împăcată că prin gestul meu de a suna la 112,am reușit să preîntâmpin un moment nefericit)

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.