sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Peste 60 de migranți ascunși în camioane, descoperiți la frontierele Nădlac I și II

  de Ioana Costaș | 21 septembrie 2023, 1:15 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II au depistat 61 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru mijloace de transport. Camioanele erau încărcate cu gresie, containere modulare și piese auto ce trebuiau să ajungă la societăți comerciale din Germania, Ungaria și Austria.

  La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, un bulgar și un ceh aflați la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, respectiv Bulgaria și a unei autoutilitare înmatriculate în Cehia. Șoferii transportau un container modular, gresie și piese auto pentru societați comerciale din Germania, Ungaria și Austria. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, în total, 59 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Turcia, Irak, Bangladesh, Nepal , Pakistan și Etiopia, intrați legal în România”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc, descoperindu-se în compartimentul destinat odihnei șoferului, două persoane. Este vorba despre cetățeni din Siria.

  Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși.

  Citește și: Polițiștii de frontieră au descoperit 77 de migranți care au încercat să iasă ilegal din țară, la frontierele Nădlac, Tunu și Vărșand

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.