luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Două autoturisme cu migranți ascunşi în portbagaj, sub un morman de haine, depistate de polițiștii de frontieră de la Nădlac II

  de Special Arad | 22 mai 2023, 12:52 PM | Știri Arad

  0

  foto: Poliția de Frontieră

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat în două autoturisme, ascunşi pe banchetele din spate şi în portbagaje, opt cetăţeni din Sri Lanka care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Şoferii autovehiculelor, doi cetăţeni români, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

  „În data de 21 mai, în jurul orei 22.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, în vârstă de 26, respectiv 36 de ani. Bărbaţii conduceau două autoturisme înmatriculate în România. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra celor două autovehicule. Astfel, în ambele mijloace de transport au fost descoperiţi, ascunşi în portbagaje și pe bancheta din spate a acestora, sub diverse obiecte vestimentare, în total, opt cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, care au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Potrivit acestora, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii români și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii srilankezi depistați ascunși.

  Citește și: Peste 1.770 de migranți au încercat să iasă ilegal din țară, pe la PTF Nădlac II, în primele trei luni ale lui 2023. În 2022, în aceeași perioadă, numărul era de 643 de cetățeni străini

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.