duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Migranți ascunși în podeaua unei autoutilitare, la PTF Nădlac II

  de Special Arad | 29 august 2023, 3:59 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul PTF Nădlac II au depistat 25 de cetăţeni din Siria, Irak și Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar și în podeaua unei autoutilitare.

  În data de 28.08.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 34 de ani, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România, fără încărcătură.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost însă descoperiţi, ascunşi într-un locaș special amenajat, în podeaua locului destinat transportului de marfă, 9 cetăţeni străini.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria și Irak, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

  De asemenea, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean turc. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 16 cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii au stabilit faptul că sunt cetățeni din Siria și Turcia, cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani.

  Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.