joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  52 de migranți ascunși într-un camion care transporta profile metalice pentru Germania

  de Ioana Costaș | 18 aprilie 2023, 12:31 PM | Știri Arad

  0

  foto: Poliția de Frontieră

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, luni noaptea, ascunşi într-un automarfar ce transporta profile metalice, 52 de migranți din diverse state afro-asiatice care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Marfa era transportată din Turcia și avea ca destinație Germania.

  „În data de 17 aprilie, în jurul orei 23:10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 38 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile metalice pe ruta Turcia-Germania.

  În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 52 de cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria, Nepal, Sri Lanka, Egipt, India, Sudan, Bangladesh și Pakistan, unii dintre ei fiind intrați legal în România în baza documentelor personale, alții fiind solicitanți de azil”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Potrivit acestora, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.