marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  116 migranți ascunși în mijloace de transport pentru a trece ilegal granița, depistați la Nădlac I și II

  de Ioana Costaș | 22 august 2023, 10:53 AM | Știri Arad

  0

  În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci și unul român, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, respectiv unui autoturism înmatriculat în România. Șoferii automarfarelor transportau marmură, plastic și profile metalice pentru societăți comerciale din Germania, iar șoferul autoturismului tracta o remorcă și se deplasa pe ruta România – Danemarca.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, respectiv în remorca tractată, 94 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre automarfare fiind ascunse 60 de persoane. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state – Bangladesh, Pakistan, Egipt, India, Ghana, Sri Lanka, Nepal și Irak – ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

  „De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, colegii noștri au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc ce transporta mase plastice din Turcia în Germania. În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 22 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, Egipt, Siria, Bangladesh și Irak”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Potrivit acestora, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.