vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  40 de migranți ascunși într-un camion ce transporta profile metalice în Germania, depistați la frontiera Nădlac II

  de Ioana Costaș | 25 aprilie 2023, 11:42 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un automarfar condus de un cetăţean turc ce transporta profile metalice în Germania, 40 de cetăţeni din Bangladesh și Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  „În data de 24 aprilie, în jurul orei 06.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 42 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile metalice pe ruta Turcia-Germania. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 40 de cetățeni străini”, a transmis Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Cetățenii străini au fost conduși la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că aceștia sunt cetățeni din diverse state afro-asiatice (39 cetățeni din Bangladesh și 1 din Pakistan), parte dintre ei fiind intrați legal în România în baza documentelor personale, alții fiind solicitanți de azil.

  Potrivit Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad „având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.