joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  79 de migranți ascunși într-un camion și o autoutilitară, depistați la PTF Nădlac II

  de Special Arad | 26 mai 2023, 12:21 PM | Știri Arad

  0

  foto: Poliția de Frontieră

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 79 de cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Egipt, Nepal și Sri Lanka, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

  „În data de 25.05.2023,în jurul orei 15.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară, înainte să se prezinte la controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au observat cablul vamal rupt și relipit al unui automarfar în timp ce staționa în terminalul de marfă. Vehiculul înmatriculat în Turcia și condus de un cetățean turc, era încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice industriale pentru societăți din Germania. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 59 de cetățeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan, Bangladesh și Egipt”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de iesire din țară, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare, înmatriculată în România și condusă de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat mărfurilor, 20 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan și Sri Lanka.

  Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

   

  Citește și: Percheziții la o grupare specializată în traficul de migranți. Migranții care ajungeau la Arad și Timișoara plăteau câte 5000 de euro pentru a fi trecuți granița

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.