luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  24 de migranți ascunși în două camioane pentru a trecere ilegal în Ungaria, depistați la frontiera Nădlac II

  de Special Arad | 25 martie 2024, 11:44 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Arhivă)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, 24 de migranți care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două camioane. Cetățenii străini provin din Etiopia, India, Pakistan și Turcia.

  „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean bielorus și un bulgar, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Polonia și Bulgaria. Unul dintre șoferi transporta produse sanitare pe ruta Bulgaria – Marea Britanie, iar celălalt se deplasa fără încărcătură.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, respectiv într-un loc special amenajat în partea din față a semiremorcii, 24 de cetăţeni străini, numai în unul dintre autovehicule fiind descoperite 18 persoane”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Etiopia, India, Pakistan, și Turcia ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei.

  Potrivit STPF Arad „poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun”.

  Citește și: Trafic de migranți la frontierele Nădlac și Nădlac II. Nouă cetățeni străini depistați ascunși în două mijloace de transport

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.