Micuța care s-a născut pe DN7, între Nădlac și Pecica: “A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție”

  de Andreea Daniela B. | 27 februarie 2021, 11:44 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  Ziua de azi va pune un zâmbet pe fețele mai multor persoane, inclusiv cea a pompierilor SMURD, de fiecare dată când își vor aminti de cele ce s-au întâmplat. În brațele lor a luat naștere micuța Alexandra după ce aceasta nu a mai avut răbdare să ajungă la spital, fiind foarte grăbită să vină pe lume.

  Care este poveste micuței născute pe DN7? 

  S-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numește Alexandra Mirela și le datorează viața celor 3 paramedicii: plt. maj. Macovei Florin, comandant de echipaj sg.maj. Krajcsik Kristian Ivan si sg.maj. Paulik Alin.

  Intervetia a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern.

  Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contractii care se manifestau din aproximativ 3 în 3 minute.

  Autospeciala a fost oprită, Macovei Florin a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic, sau măcar asistent, dar până atunci împreuna cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista la naștere.

  După câteva minute copilul a fost adus pe lume, dar cordonul oblilical era înfășurat după gât și copilul avea culoare cianotică.

  Macovei Florin, salvator cu experiență, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, curățat și invelit, apoi a pus copilul lângă mamă

  A fost cea mai intensă senzatie pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție. Bineînțeles, m-au ajutat și colegii și am luat împreună cele mai bune decizii“.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.