vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Micuța care s-a născut pe DN7, între Nădlac și Pecica: „A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție”

  de Andreea Daniela B. | 27 februarie 2021, 11:44 PM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  Ziua de azi va pune un zâmbet pe fețele mai multor persoane, inclusiv cea a pompierilor SMURD, de fiecare dată când își vor aminti de cele ce s-au întâmplat. În brațele lor a luat naștere micuța Alexandra după ce aceasta nu a mai avut răbdare să ajungă la spital, fiind foarte grăbită să vină pe lume.

  Care este poveste micuței născute pe DN7? 

  S-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numește Alexandra Mirela și le datorează viața celor 3 paramedicii: plt. maj. Macovei Florin, comandant de echipaj sg.maj. Krajcsik Kristian Ivan si sg.maj. Paulik Alin.

  Intervetia a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern.

  Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contractii care se manifestau din aproximativ 3 în 3 minute.

  Autospeciala a fost oprită, Macovei Florin a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic, sau măcar asistent, dar până atunci împreuna cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista la naștere.

  După câteva minute copilul a fost adus pe lume, dar cordonul oblilical era înfășurat după gât și copilul avea culoare cianotică.

  Macovei Florin, salvator cu experiență, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, curățat și invelit, apoi a pus copilul lângă mamă

  A fost cea mai intensă senzatie pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție. Bineînțeles, m-au ajutat și colegii și am luat împreună cele mai bune decizii„.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.