Microsoft solicită utilizatorilor Windows să instaleze imediat un update. S-a descoperit o vulnerabilitate serioasă în sistemul de operare

  de - | 8 iulie 2021, 8:18 AM | IT

  0

  (foto: techdirectarchive.com)

  Eroarea de securitate, cunoscută sub numele de PrintNightmare, afectează serviciul Windows Print Spooler. La sfârșitul lunii mai, cercetătorii companiei de securitate cibernetică Sangfor au anunțat pe Twitter că au găsit vulnerabilități în Print Spooler, care permit mai multor utilizatori să acceseze o imprimantă. Au publicat online din greșeală un ghid pas cu pas care exploatează vulnerabilitatea, iar ulterior l-au șters, dar nu înainte de a fi preluat de alte site-uri, scrie Biziday, citând CNN.

  Microsoft a avertizat că hackerii care exploatează vulnerabilitatea pot instala programe, vizualiza și șterge date sau chiar crea conturi noi de utilizator cu drepturi depline. Acest lucru le oferă hackerilor suficient control asupra computerelor pentru a provoca daune grave. Windows 10 nu este singura versiune afectată, ci și Windows 7.

  În pofida faptului că Microsoft a anunțat că nu va mai oferi update-uri pentru Windows 7, compania a lansat un patch pentru sistemul de operare ce a împlinit 12 ani, lucru care subliniază gravitatea vulnerabilității PrintNightmare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.