Microsoft lansează în august Windows 365, primul Cloud PC, disponibil și de pe telefoane, inclusiv iPhone. Deocamdată, doar pentru companii și instituții

  de - | 14 iulie 2021, 9:36 PM | IT

  0

  Windows 365 transmite în întregime experiența Windows – aplicații, date și setări – pe dispozitive personale sau ale companiilor, dar securizează și stochează informații în cloud, nu pe dispozitiv. Noul serviciu creează o nouă categorie de calcul personal hibrid (Cloud PC), care folosește atât puterea cloud-ului, cât și capacitățile dispozitivului pe care rulează, informează biziday.ro.

  Concret, sistemul de operare rulează pe un alt dispozitiv, dar interfața de lucru este afișată pe computerul sau telefonul celui care folosește Windows 365. O tehnologie asemănătoare este folosită și de platformele de jocuri în cloud, care permit persoanelor cu computere mai slabe din punct de vedere tehnic să ruleze jocuri la calitate maximă.

  Versiunea bazată pe cloud a fost creată ca răspuns la feedback-ul clienților care doreau ca angajații și studenții să aibă acces mai rapid și mai ușor la computer, indiferent de locația în care se aflau.

  Microsoft speră că tehnologia Windows 365 va fi suficient de accesibilă pentru ca proprietarii de întreprinderi mici sau școlile să o poată utiliza fără un departament de IT. Compania precizează că utilizatorii vor putea opta pentru versiunea cloud a Windows 11, când aceasta va fi disponibilă.

  Sursa: biziday.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.