Mic dejun de lucru cu vicepreședinta Comisiei Europene Margrethe Vestager

  de - | 5 iulie 2022, 1:12 PM | Comunicate contra cost

  0

  Astăzi, în timpul sesiunii plenare din Parlamentul European de la Strasbourg, europarlamentarul Vlad-Marius Botoș a participat la un mic dejun informal cu doamna vicepreședintă executiv a Comisiei Europene, Margrethe Vestager, unde s-a discutat despre piața și economia digitală.

  „Cu o bogată activitate economică în domeniul digital, țara noastră are șansa de a recupera diferențele și de a oferi cetățenilor serviciile pe care le merită. Nu trebuie, totodată uitat faptul că România a fost aleasă pentru a fi sediul central al Agenției pentru Securitate Cibernetică a Uniunii Europene. Aceasta nu a fost o decizie aleatorie, ci bazată pe faptul că avem mulți specialiști în domeniul digital, majoritatea desfășurându-și activitatea în sectorul privat. Am discutat și despre independența strategică a Uniunii Europene în domeniul producției de cipuri, iar Comisia va propune în curând Actul European pentru Cipuri. Avem și cunoștințele necesare și forța de muncă pentru a ne adapta foarte bine provocărilor viitoare din acest domeniu. Totul este să existe voință politică, iar la această voință contribuim și noi din plin în Parlamentul European, cei din USR”, spune Vlad Botoș.

  Amintim că în această săptămână se votează în Parlamentul European ultima variantă a Actului pentru Servicii Digitale (DSA) și a Actului pentru Piața Digitală (DMA) care vor aduce reglementări și reguli. Aceste reglementări vor proteja atât consumatorii, cât și actorii economici care nu-și desfășoară activitatea on-line.

  În acest context întâlnirea cu doamna vicepreședintă executiv responsabilă cu digitalizarea, Margrethe Vestager, este cu atât mai importantă cu cât de la acest nivel poate transmite informații cu privire la pașii pe care urmează să-i facă Uniunea Europeană, respectiv Comisia, în domeniul digital.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.