sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update „Mi-a cerut să-l dezgrop!”, mărturisea bărbatul care a profanat mormântul lui Arsenie Boca! Bărbatul va fi cercetat în stare de libertate

  de Special Arad | 13 iunie 2015, 5:18 PM | Naţional

  0

  UPDATE – Bărbatul din Maramureş care a profanat, vineri noaptea, mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop, a fost eliberat din arestul preventiv, urmând să fie cercetat în stare de libertate, scrie avantulliber.ro.

  Ordonanța de reţinere în baza căruia acesta a fost arestat ieri a expirat astăzi la prânz și bărbatul urmează acum, potrivit deciziei procuorilor, să fie cercetat în stare de libertate pentru profanare de morminte. Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, pentru se stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.

  Omul a fost preluat astăzi de familie de la sediul IPJ Hunedoara şi dus acasă, în Maramureş. Reprezentanţii familiei acestuia au declarat că, mai mult ca sigur, bărbatul va fi dus, pentru o evaluare a stării sale de sănătate, la un Spital din Sighet.

  Bărbatul a declarat ieri polițiștilor că a săpat o groapă la mormântul de la Prislop pentru că el i-ar fi cerut acest lucru și a cerut apoi patriarhului Daniel să convoace Sfântul Sinod pentru a-l canoniza pe părintele Arsenie Boca.


  Scene ciudate s-au petrecut sâmbătă dimineaţă la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop. Ioan, un bărbat venit din Maramureş, a încercat să scoată la suprafaţă trupul duhovnicului, însă a fost oprit în timp ce săpa mormântul.

  Bărbatul se pretinde un apostol al părintelui Arsenie Boca şi a declarat că a vrut să îl deshumeze, urmând o poruncă divină. Ioan, un bărbat de 45 de ani, dintr-o comună maramureşeană, a fost reţinut de procurori în această dimineaţă, după ce a încercat să deshumeze trupul părintelui Arsenie Boca, înmormântat la Mănăstirea Prislop, scrie Adevărul.

  „Am urmat porunca sfântului, care mi-a poruncit să-l dezgrop, în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh”, a strigat bărbatul la ieşirea din sediul Poliţiei Haţeg, unde a fost audiat în dosarul în care a fost acuzat de profanare. Ioan susţine că a vrut să arate lumii că trupul duhovnicului de la Prislop nu a putrezit, însă nu a fost lăsat să îşi ducă planul la sfârşit.

  „Poliţia oraşului Haţeg a fost sesizată de personalul Mănăstirii Prislop cu privire la faptul că un bărbat a fost surprins în timp ce săpa la mormântul părintelui Arsenie Boca, din interiorul Mănăstirii. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constat că cele sesizate se confirma, pe suprafaţa mormântului fiind săpată o groapă cu dimensiunile de aproximativ 240/100 cm, şi o adâncime de 50 de centimetri. În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Maramureş”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, scrie Adevărul.

  A pândit patru zile Poliţiştii susţin că bărbatul a fost surprins în timp ce săpa la mormântul duhovnicului. La vederea măicuţelor, a fugit în pădurea din apropierea mănăstirii. La faţa locului au fost chemaţi poliţiştii, care în cele din urmă, spre dimineaţă, au reuşit să îl convingă pe acesta să se predea.

  VIDEO AICI

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.