luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Metoda simplă prin care putem afla dacă o persoană ne-a minţit. Secretul dezvăluit de un fost agent FBI

  de - | 25 septembrie 2015, 9:01 AM | Recomandările editorilor | Stuff

  1

  Deseori când vrem să aflăm răspunsul la o întrebare importantă ne este greu să ne dăm seama dacă persoana cu care vorbim a fost sinceră sau a minţit. Există însă câteva trucuri simple, care ne pot ajuta să aflăm ce se ascunde în spatele răspunsul primit, mai ales dacă acesta este NU.

  Fostul agent FBI LaRae Quy spune că a folosit mereu o metodă foarte eficientă şi simplă, pentru a depista mincinoşii. Tot ce trebuie să facem este să punem o întrebare la care răspunsul să fie NU, iar apoi să fim foarte atenţi la tonul cu care persoana ne răspunde, scrie Life Hacker.

  Iată semnele care dau de gol un mincinos, în cazul răspunsului NU:

  – spune NU şi se uită în altă parte;

  – spune NU şi închide ochii;

  – spune NU după ce ezită mai mult timp;

  – răspunde NUUUUUU, adică lungeşte foarte mult ultimul sunet;

  – spune NU pe un ton foarte săltăreţ, ca şi când ar cânta.

  Oricare din aceste variante este semnul unui comportament prin care persoana caută să înşele, să ascundă adevărul, spune Quy.

  Desigur, nimeni nu trebuie acuzat doar în baza acestor semne, dar ele trebuie să ne pună pe gânduri, ca să cercetăm mai atent subiectul, să insistăm cu întrebări, să verificăm informaţii.

  Sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.