Meteorologii avertizează: seceta va afecta recoltele! Și Aradul este printre județele care vor fi afectate

  de - | 9 aprilie 2017, 10:51 AM | Undeva

  0

  Știri Arad. Seceta a cuprins deja România, avertizează meteorologii, care spun că este prea puțină apă în sol, iar recoltele vor fi compromise, informează Pro Tv.

  Județe precum Arad, Buzău sau Brăila sunt vizate de seceta puternică, iar hectare întregi de grâu, orz și rapiță sunt în pericol. Doar 3 la sută din suprafața cultivată a țării are sistem de irigații.

  Meteorologii spun că în România clima s-a schimbat atât de mult încât avem ierni uscate cu zăpadă puțină, iar toamna temperaturile sunt comparabile cu cele din vară. Din aceasta cauză umiditatea din sol a scăzut atât de mult încât în unele zone vorbim de secetă pedologică medie.

  Meteorologii avertizează că aproape toată suprafața arabilă a României este afectată de secetă. În zone vaste din vest, centru și est rezerva de apă din sol nu depășește 150 de metri cubi la hectar, când ea ar fi trebuit să fie la 450 de metri cubi.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.