duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de ninsori, vânt și ploi pentru România

  de - | 12 februarie 2024, 7:57 PM | Naţional

  0

  Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de ninsori, vânt și ploi pentru România. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a dat detalii despre schimbările meteo care vor avea loc în a doua jumătate a lunii februarie. Vor fi precipitații în următoarea perioadă, dar vremea se menține caldă pentru această perioadă a anului în sudul țării, a precizat ea.

  ”Rămânem pe un fond de vreme caldă. Chiar la această oră înregistrăm 19° la Crivița și Brăila, 16…17 ° în Capitală. În schimb, în partea de vest, doar 10 până la 14°C, semn că deja precipitațiile și-au făcut apariția, astfel încât, așa cum era anunțat încă din prognozele anterioare, începând de astăzi, în partea de vest și de sud-vest a țării, vor fi în extindere precipitațiile, va ploua în cea mai mare parte a Banatului, a Crișanei, în Transilvania, în nord-vestul Moldovei, dar și în zonele montane aferente.

  Vorbim de cantități de 20…30 l/mp, izolat peste 40 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m vorbim și de precipitații mixte, lapoviță și ninsoare, care vor determina depunerea unui strat de zăpadă”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

  ”Mâine, răcirea va fi mai accentuată în partea de vest, nord și centru, unde maximele nu vor mai depăși 7…8 °C, în timp ce în sud și în sud-est este posibil să mai consemnam valori de 4 până la 15 °C, inclusiv în Capitală, o maximă de 13 °C.

  Și chiar dacă, în condițiile în care, pe parcursul întregii săptămâni, vorbim de un ecart la nivelul valorilor maxime de la 3 până la 10…12 °, acestea caracterizează, în special în partea de sud, o vreme caldă, pentru că deja în jumătatea nordică vom vorbi despre fenomene specifice de iarnă, așa cum arată și mesajele de alertă și informare meteorologică valabile până miercuri la 10:00, interval în care vorbim despre precipitații în toată țara, cantități de apă de 20-30 l/mp, izolat peste 40 l/mp”, a mai spus directorul ANM.

  sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.