Mesajul care circulă acum pe facebook este spam! Alexandra Tudor s-a operat în 2009





De astăzi de dimineață, rețelele de socializare din România au luat-o razna cu un nou mesaj de tip spam. Este vorba de distribuirea unui articol din 2009, de pe Adevărul.ro, în care era prezentat cazul unei fetițe de 11 ani din Râmnicu Vâlcea care avea nevoie urgență de suma de 200.000 de euro pentru un transplant medular.
Pe principiul ”ce ne costă să dăm un share”, sute de utilizatori de Facebook au viralizat în doar câteva ore articolul respectiv, publicat, repet!, în 2009.
”Te rog…. din suflet, da si tu sfoara în tara dupa grupa AB pozitiv…Daca cineva e dispus sa donezesânge…pentru o fetita cu aplazie medulara … Este la spitalul Fundeni (Bucuresti) , sectia de Pediatrie , are 11 ani , se numeste Tudor Alexandra Mihaela si pâna la operatie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Macar da mai departe!!! Nu-i greu!!!
DOAMNE AJUTA!!
(un simplu forward ajuta o viata de ingeras).”
este mesajul care circulă, de astăzi dimineață, cu viteza fulgerului pe Facebook Messenger.
Unii utilizatori ai rețelei de socializare s-au prins repede că este vorba de un spam, povestea fiind de actualitate în 2009, nu acum, după opt ani, însă prea puțini pentru ca fenomenul de spam, trafic nelegitim și venituri din publicitate la fel de nelegitime să fie stopat.
Pentru a demonstra că este vorba de un spam, am reușit să stăm de vorbă chiar cu tatăl fetei, Tudor Gheorghe. Acesta susține că ”fetița” are acum 19 ani, a fost operată cu succes în 2010 și s-a vindecat.
”Fetița este bine. I-am făcut transplantul medular în 2010. Din fericire, nu mai are nevoie de sânge și nici de donații. Articolul a fost distribuit din nou din motive necunoscute. Sunteți a noua persoană care mă sună azi”, a declarat pentru Observatorulph.ro Tudor Gheorghe, tatăl fetiței care acum este o adolescentă în toată regula, având 19 ani.
Nu condamnă nimeni eventuala tentativă a celor care au readus în actualitate cazul de a face rost de sânge pentru centrele de transfuzii din țară dar, să readuci în actualitate un astfel de articol fără ca măcar să citești conținutul său și să realizezi când s-a petrecut acțiunea dovedește încă odată superficialitatea multora dintre noi.
Așadar, ținând cont și cazul cu recentele concursuri false organizate, chipurile, de Kaufland, Tarom, eMAG și alte companii celebre, facem încă odată apel la cititorii noștri:
Mare atenție la link-urile pe care dați click și la ceea ce distribuiți pe internet! Nu este vorba de doar un SHARE, este vorba de o adevărată industrie din care unii oameni fac bani grei pe spatele celor naivi.
sursa: observatorulph.ro
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.