sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mesaje de solidaritate cu Ucraina, în fața Primăriei din Arad: „Pace! Libertate! Nu vrem ororile războiului!” | Foto • Video

  de Raluca Medeleanu, Mihai Todoca | 26 februarie 2022, 5:46 PM | Reportaj | Știri Arad

  3

  Chiar dacă într-un număr mai restrâns, oamenii din Arad au ieșit în stradă, sâmbătă după-masă, pentru a blama războiul pornit de Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Evenimente similare au avut loc și în alte orașe din țară, la București, Cluj, dar și în străinătate, în Berlin, Paris, Londra, Roma, Varşovia, Madrid sau Dublin. Poate cel mai emoționant, chiar poporul rus a ieșit în stradă pentru a cere stoparea atacurilor, la Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe din Rusia.

  Indiferent la care dintre aceste proteste ne raportăm, mesajul a fost același, clar și răspicat: „Solidaritate cu Ucraina!”, „Putin – criminal!”.

  „De ce ați ieșit astăzi în fața Primăriei Arad?” – i-am întrebat pe protestatarii de pe platoul Palatului Administrativ

  „Am ieșit pentru Ucraina. Sunt foarte dezamăgită că e foarte puțină lume, deci chiar îmi vine să plâng. Solidaritatea, la noi nu prea… măcar așa am aflat și noi în ce oraș trăim”, ne-a spus o doamnă.

  „Pentru pace! Pentru libertate. Nu vrem ororile războiului!”, ne-a spus o altă doamnă.

  „Am ieșit de frică!”, ne-a declarat un domn.

  „De frică și să fim alături de Ucraina”, a spus o doamnă.

  „Am ieșit să ne exprimăm solidaritatea cu poporul ucrainean. La fel ca și Hitler și ca și Stalin, Putin, continuator al URSS-ului, este continuator al războiului, un psihopat care trebuie oprit acum! Azi e în Ucraina, mâine în Republica Moldova și poimâine în toată Europa de Est. Acum, dacă ne unim, avem șansa să-l oprim. După, dacă va avea câștig moral, ne va invada pe toți și va fi foarte rău. Așa că politicienii români să se trezească că-i război! Și să acționeze ca atare! Asta e singura noastră de salvare!”, ne-a spus un tânăr.

  Text, video: Raluca Medeleanu

  Foto: Mihai Todoca

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. TU de ce nu te implici? Fă o chemare ceva, să te vedem activ…plângi ca un fraier și tu și alții mai fraieri ca tine pe Aradon că lumea nu dă doi bani pe ceea ce credeți VOI că, contează.
   Există și one man protest așa că…

   Bagă mare. Organizează miting, orice , numa’ nu mai plânge ca o fetiță!

   Zici că ești Simion. George Simion!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.