Merită să mergi cu ferestrele deschise pentru a reduce consumul?





Mitul se confirmă (din nou): aerul condiţionat creşte consumul de combustibil, potrivit GQ.
Ce au în comun sportul, politica şi maşinile? Toată lumea are impresia că e expertă în aceste domenii. Probabil că ai auzit de la diverşi “specialişti” auto din cercul tău de prieteni minimum trei metode de a reduce consumul de combustibil , care mai de care mai bizare şi mai ineficiente. Totuşi, nu te grăbi să îi judeci: dacă unul dintre sfaturi a fost să foloseşti cât mai puţin aerul condiţionat, atunci amicul tău te-a învăţat bine.
Un experiment realizat de patru ingineri demonstrează că, într-adevăr, consumul de carburant este mai mic atunci când mergi cu fereastra deschisă decât în cazul în care porneşti aerul condiţionat. Aşadar, dacă ţi se pare că banii economisiţi merită să suporţi zgomotul de fond şi curentul care se creează, ştii ce ai de făcut.
Mai mult, dacă a consuma cât mai puţin combustibil a devenit un stil de viaţă pentru tine, ai opţiunea de duce totul la extrem: opreşte aerul condiţionat şi închide şi geamurile. Nu te îngrijora dacă maşina ta se va transforma într-o saună mobilă; piloţii profesionişti suportă temeperaturi mult mai ridicate de atât. Dacă ei rezistă, tu de ce nu ai putea?
Lăsând gluma la o parte, concluziile sunt clare. E adevărat că aerul condiţionat creşte consumul de carburant, însă, după cum poţi vedea în graficele de mai jos, diferenţele nu sunt atât de mari încât să merite disconfortul.
Comentariile portalului
UDMR = partid proeuropean, valori europene etc. Nu mai corespunde acum cu descrierea ?
..aceste "absorbante"Libresse,ale primăriei....c.m.c.ă.c.a.t. și c.c.m.m....c.m..cm....c..nu vor dispărea niciodată,prin ele se cheltuie (...)
Deci vreo 7 mii abonati,plus bilete...stadionul v-a fi plin la orice meci.Ar trebui sa atacam play-off si o cupa europeana!sa nu mai auzim aia 150-200 de fraeri (...)