vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mergea și Tecău medaliați cu argint în finala de tenis la masculin! Au făcut istorie

  de - | 13 august 2016, 9:00 AM | Sport

  0

  Florin Mergea şi Horia Tecău rescriu istoria tenisului românesc. Sunt primii români medaliaţi olimpici, însă trebuie să se mulţumească cu argintul pe care și l-au asigurat după victoria din semifinala contra americanilor Jack Sock şi Steve Johnson, cu 6-3, 7-5. Duelul din finală cu perechea Nadal/Lopez a fost un spectacol tensionat, dar frumos, extrem de echilibrat, care însă le-a adus medalia de aur spaniolilor.

  A fost o partidă extraordinară, care a durat două ore și jumătate. Florin Mergea și Horia Tecău au adus României prima medalie de argint, la tenis, din istoria Jocurilor Olimpice. Cei doi au avut o misiune complicată în lupta pentru aur, cu spaniolii Rafael Nadal și Marc Lopez.

  Românii și-au cedat de două ori serviciul în primul set, adjudecat în cele din urmă de adversari cu 6 la 2. Situația s-a schimbat în actul secund, deși ibericii au fost ca un zid pe fundul terenului. Mergea și Tecău s-au impus cu 6 la 3 și au trimis meciul în decisiv.

  După mai multe gameuri foarte echilibrate, tricolorii au făcut break la 3 la 3. Nu au putut, însă, să profite, iar Nadal și Lopez au întors soarta finalei. Spaniolii au fructificat a treia minge de victorie, după o greșeală a lui Mergea și au închis meciul cu 6 la 4.

  sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.