duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Meniu cinematografic à la carte la Teba! Vineri: „Fericiți până la adânci bătrâneți”

  de Special Arad | 9 iulie 2015, 1:34 PM | Cultură | Film

  0

  Săptămâna aceasta e o săptămână ticsită de filme la Arad, cu o ofertă care să mulțumească curioșii și pretențioșii deopotrivă. Cinefililor li se oferă posibilitatea de a ieși din sala de cinema și de a încerca o experiență cinematografică alternativă, în spații care pot modifica și nuanța percepția spectatorilor, precum parcul Eminescu și bineînțeles, Fabrica Teba.

  Vineri, 10 iulie, de la ora 19 de această dată, episodul 2 din programul KineDok aduce la Arad documentarul Happily Ever After (Fericiți până la adânci bătrâneți), al regizoarei croate Tatjana Božić, care este în căutarea secretului fericirii ce durează până la adânci bătrâneți. Acest documentar schimbă optica socială a filmului vizionat vinerea trecută și propune o investigație sentimentală și auto-biografică. Când Tatjana Božić întâlnește pentru a nu știu câta oară marea dragoste a vieții sale, iar relația începe să scârție tot mai tare, Tatjana decide că e cazul să întoarcă pagina și să facă în așa fel încât această relație să reușească – de aceea își vizitează cinci dintre foștii iubiți la Moscova, Hamburg, Londra și Zagreb, pentru a afla de ce toate aventurile ei amoroase eşuează. Cu o doză serioasă de auto-ironie, însă și cu o pasiune intensă, regizoarea își descoase relațiile din trecut și își confruntă atât foștii iubiți cât și pe ea însăși, analizând complexitatea noțiunii contemporane de iubire. KineDok vă propune vinerea aceasta să vă confruntați și voi cu un subiect emoțional, plin de umor, însă mai ales familiar – căutarea graalului sfânt al iubirii: Happily Ever After! Iar la finalul proiecției, chiar dacă nu am găsit sfântul graal, ne așezăm la un pahar cu regizorul arădean Titus Muntean și continuăm investigațiile.

  Pentru arădenii care încă nu au aflat de platforma KineDok, menționăm că acest proiect, realizat de One World Romania și adus în Arad în colaborare cu Asociația CitiZenit, propune o alternativă la sălile de cinema multiplex prin crearea unei atmosfere intime propice vizionării filmelor. Proiectul KineDok pleacă de la premisa că există poveşti şi probleme care merită spuse şi că filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas, precum și de la premisa că există mulţi oameni interesaţi de astfel de probleme şi de genul documentar. KineDok vrea să facă filmul documentar mai accesibil pentru ei.

  Timp de 12 săptămâni, până pe 18 septembrie, vom proiecta în fiecare vineri câte un documentar, însoțit bineînțeles de discuții, ba cu invitații speciali, ba între noi, întrucât KineDok își propune în primul rând să coaguleze o comunitate în jurul cinematografului documentar.KineDok te invită nu doar să vii să vezi un film pe un ecran mare, ci chiar să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor într-un mediu informal şi să discuţi cu ei la un pahar.

  1-KINE_DOK_PROGRAM copy

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.