„Memories of blue”, de Matei Păcurar, la Muzeul de Artă

  de Special Arad | 4 iunie 2022, 12:50 PM | Cultură

  0

  Complexul Muzeal Arad și Asociația Producătorilor de Artă invită arădenii la expoziția „Memories of blue” a artistului Matei Păcurar, care urmează a fi deschisă la Muzeul de Artă (Str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4 / deasupra Bibliotecii) în perioada 10 iunie – 10 iulie 2022. Vernisaj: Vineri, 10.06.2022, ora 18:00.

  „Artist emergent al unei foarte recente generații de noi pictori români, Matei Păcurar se distinge în interiorul ei și ca un practician al obiectelor și formelor în spațiu. Picturi și prezențe obiectuale sunt deopotrivă subsumate, prin tehnici și materiale diverse – printre care artistul navighează cu nedisimulată curiozitate și aparentă dezinvoltură – unei estetici incipient conceptuale și instalaționiste. Introvertită și solitară, e o estetică ce se prezintă cu insistență, inclusiv prin cuvintele artistului, drept trăire autobiografică și practică artistică de natură confesivă.

  Protagonista proiectului de față este o culoare cu anvergura unei lumi, încărcată la rându-i de istorii ilustre și somptuoase, de simbolisme asiduu cultivate de practicienii imaginilor de-a lungul timpului. Memories of blue își ia ca laitmotiv o culoare de avangardă prin excelență, o marcă identitară a artei noi, hipermoderne, un ingredient cromatic esențial al universului afectiv și umoral care umple și definește profilul puternic interiorizat, neînțeles sieși și imposibil de îmblânzit, al omului contemporan”. (Text oferit de Adriana Oprea)

  Coordonatorii proiectului sunt Ioan Paul Colta și Laurian Popa.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.