Mediul de afaceri arădean, premiat la Expo Arad în contextul primului deceniu în UE (Foto + Video)

  Gala Mediului de Afaceri Arădean a reunit și a premiat joi seara, la Expo Arad, unele dintre cele mai importante companii locale. De asemenea, evenimentul exclusivist, deja de tradiție, supranumit și „Topul Firmelor”, a marcat anul acesta un deceniu de schimbări determinate de aderarea României la Uniunea Europeană.

  Gala Mediului de Afaceri Arădean, ajunsă anul acesta la ediția a XXIII-a, reunește în fiecare an personalități din business, administrație, investitori mici și mijlocii, mass-media, entertainment și mediu universitar. Plachetele conferite anul acesta celor mai performanți antreprenori sunt unicate, realizate pe comandă specială, de un manufacturier arădean.

  Se spune că e mai bine să faci pași mici, dar siguri, decât un singur pas mare. Totuși, per ansamblu, putem spune că Aradul a făcut în acest prim deceniu în UE un pas imens, iar acest lucru se oglindește în evoluția economică a județului Arad. Încheiem un deceniu câștigător pentru Arad, însă unul care ne lansează provocări importante pentru viitor. Cred cu tărie că rolul întreprinderilor mici și mijlocii, a afacerilor mărunte, a manufacturilor de mici dimensiuni va crește în următoarea perioadă și ne vom alinia, și pe acest palier, trendului european. Această diversificare nu este numai necesară pentru sănătatea economiei județului, va fi și foarte benefică pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial al arădenilor”, a subliniat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, Gheorghe Seculici.

  Ca de fiecare dată, gala a avut parte și de câteva momente artistice. Nu a lipsit nici anul acesta dansul de societate alături de tinerii de la Ballroom Dance, iar muzica a fost oferită de formația arădeană The ReChords.

  Dar să vedem care sunt firmele și companiile care au înregistrat cele mai bune rezultate financiare pe parcursul anului trecut:

  Locul 1: A.S.A. – Servicii Ecologice SRL, AD Software Utilitar SRL, Agrindimpex SRL, AgroZooIndustriala SRL, Alco Kraft SRL, Apa Plus ’97 SRL, ASTRA Vagoane Călători SRL, Auto Schunn SRL, Axel Logistic Line SRL, Biotek Technologies SRL, Bravia Total SRL, Carmel Print & Design SRL, Centrul Medical LIAD SRL, Cerbul Albastru SRL, Coficab Eastern Europe SRL (locul I și în Top 100 Profit 2015 cu 75,75 mil. lei), Compania de Apă Arad SA, Compania de Transport Public SA, Complex Turistic Călugăreni SRL, Coral Intersect SRL, Cotidianul Glasul Aradului SRL, Cotta International SRL, Data Arplast SRL, Donauland SRL, Eco Lipova SRL, Policlinica Laser System SRL, Prima Plus SRL, Primagra SRL, Probus Technology SRL, Railport Arad SRL, Ready SRL, Regia Autonomă „Administrația Zonei Libere” Curtici – Arad, Romfilms SRL, S.I.S. Events SRL, Scif SRL, Sisteme Hidraulice SRL, Snijana SRL, Societate Cooperativă Meșteșugărească „Igiena”, Solaris Cleaning SRL, Takata Romania SRL (locul I și în Top 100 Cifra de Afaceri 2015 cu 2269, 67 mil. lei, respectiv locurile I în topul importatorilor și al exportatorilor), TCM Gas Spedition SRL, Termo-Construct SA, Terracult SRL, TerraTechnik SRL, Textile Medicale SRL, Târguri, Oboare și Piețe SA, V.B.N. Doors SRL, Verbiță SRL, Voestalpine Stamptec România SRL, WM Best Cleaning SRL, Wood Line Business 2012 SRL, Zinon Impex SRL, ZUF Services SRL.

  Aradul s-a orientat bine și s-a reinventat. În același timp, însă, s-au menținut industrii puternice la nivel competititiv, care au transformat conceptul «Fabricat în Arad» într-un brand mondial. Nu este doar un fel de a spune că e greu de găsit un autoturism nou care rulează oriunde în Europa, fără o componentă produsă la Arad! Nu este surprinzător că aceste companii conduc în topul exporturilor. Ele au transformat zone periferice ale Aradului în destinații pentru forța de muncă și au ajuns să importe angajați, la propriu, din străinătate”, a accentuat Gheorghe Seculici.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce cauta mizerabilul ăla de Iotcu acolo? Poza 18 Probabil a fost premiat pt cel mai mare HOT si corupt președinte de consiliu județean. Nu ți-e rusine sa te mai afișezi in public dupa ce ai pus Aradul pe harta rușinii, mojicule?! Las’ ca dupa sărbători te trimit judecătorii unde iti e locul. La beciul domnesc

   +7 voturi
   +1
   -1
   • In loc sa te bucuri ca inca sunt in orasul asta catva oameni onesti si care isi vad de treba intr-un sistem economic vitreg si supraincarcat de birocratie tu comentezi gratuit ! Tu ce realizari ai ? Pun pariu ca esti un atarnator la ceva loc de munca unde vin banii de stat si ironia e ca banii de salariu iti sunt dati chiar de acesti oamnei care isi platesc taxele cu greu !

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.