vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Medicul erou are un nume. Ioan Cătălin Denciu va fi dus la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles

  de - | 15 noiembrie 2020, 12:27 AM | Naţional

  1

  Medicul rănit grav în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț va fi transportat duminică la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru Libertatea.

  „Medicul are arsuri pe 40% din suprafața corpului, majoritatea de gradul 2-3. Este conștient, am vorbit cu dânsul”, a spus Nelu Tătaru pentru Libertatea.

  „Se face o excepție pentru noi, pentru că în perioada asta nu se accepta sosiri din afară. În noaptea asta, medicul va ajunge la București, la Floreasca, apoi mâine dimineață va pleca cu un avion militar la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles”, a mai declarat ministrul Sănătății.

  Medicul Ioan Cătălin Denciu, care era de gardă sâmbătă seară la Spitalul Județean Neamț când a izbucnit incendiul, a fost grav rănit încercând să scoată din flăcări pacienții internați la secția ATI, a declarat Lucian Micu, managerul spitalului, la Digi 24. Acesta are 42 de ani, căsătorit, iar soţia sa este tot medic, în specializarea Ginecologie. Cuplul are doi copii de vârstă şcolară. Ioan Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 40% pe suprafața corpului, iar pe membre are arsuri de gradul IV

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. OARE DE CE? … în Romania se întâmplă asemenea incidente în care oameni nevinovați mor în incendii, acolo unde ar trebui ca așa ceva să nu se întâmple. Primul gând care apare, când îmi pun o asemenea întrebare, este de obicei și cel care se dovedește mai târziu, ca fiind concluzia corectă. Există niște reguli și o logică în meserii, care pentru cei ce le practică în urma unei calificări pe merite sunt BIBLIA. De asemenea există un proces logic numit „Troubleshooting”, să determini prin eliminare, cauza unui defect. (Troubleshooting is a form of problem solving, often applied to repair failed products or processes on a machine or a system. It is a logical, systematic search for the source of a problem in order to solve it, and make the product or process operational again. Troubleshooting is needed to identify the symptoms. … In general, troubleshooting is the identification or diagnosis of „trouble” in the management flow of a system caused by a failure of some kind. The problem is initially described as symptoms of malfunction, and troubleshooting is the process of determining and remedying the causes of these symptoms. conf. definiției de pe Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Troubleshooting )
   .
   În momentul în care CONSTRUIEȘTI un sistem și EȘTI DE MESERIE, nu cârpaci, ospătar sau fochist, ing. de drumuri și poduri fără o experință practică, atunci analizezi punctele slabe/periculoase ale sistemului și aplici regula bine știută de MESERIAȘII ADEVĂRAȚI, … și anume, incluzi în sistem o „cheie” /O SIGURANȚĂ ANTI PROȘTI, un „Paravan”, care poate fi simplu, sau în mai multe trepte. Poate fi un sistem de alarmă, reguli stricte în administrarea sistemului, sau un gaget care să împiedice „ÎMI PARE RĂU AM GREȘIT”, adică „factorul uman”, și anume PROSTUL ce prin neștiița lui poate deveni, neintenționat, UN CRIMINAL.
   .
   Troubleshooting: – Exista în salonul ATI o sursă de foc deschis, tip șemineu, grătar, foc de tabără, …etc.etc? A fost un act terorist, premeditat? Se jucau internații cu foc/artificii/fumau în pat … etc.etc?
   .
   Dacă la toate aceste întrebări, răspunzi cu „NU”, atunci singura sursă de foc posibilă dintr-un salon ATI nu poate fi altceva decât instlația electrică. Ori dacă deja ai un caz, și ăla extrem de mediatizat, când într-un salon cu incubatoare de la o maternitate din București au murit niște copii și nu iei măsurile necesare ca așa ceva să nu se întâmple în spitalele din România, DA ATUNCI EȘTI UN CRIMNAL!!! Că ești un PROST- NEEDUCAT, nu mă interesează, dar ești un CRIMINAL prin imprudență. Și în acest incident, ca și cel din București, vinovatul ȚAP ISPĂȘITOR va fi indentificat de sistemul judiciar corupt, ca fiind o soră/asistentă ce avea responsabilitatea salonului. Nu adevărații VINOVAȚI, cei ce decid cum și cui se împart PRĂZILE rezultate din așa zisele „PROIECTE DE INVESTIȚIE” adică HOȚII LEGALE, dar care nici o dată nu sunt RESPONSABILI DE NIMIC. Tot ăștia au ieșit pe străzi, braț la braț cu #rezistenții și urlau „CORUPȚIA UCIDE”, după COLECTIV.
   .
   Să vă divulg un secret. Există niște SIGURANȚE care supraveghează un sistem electric și decupleaza imediat alimentarea de la rețea, dacă instalația electrică se încălzește. Și costă … mai nimic!!!! Deci transformă un sistem nesigur printr-o protecție ANTI PROȘTI, într-unul sigur, ce nu poate provoca INCENDIIIIIIIIII!!! …într-o secție ATI. La naiba, că doar trăim în epoca în care oricine, chiar și un boschetar, umblă în buzunar cu un minicalculator de milioane de ori mai puternic/mai deștept, ca cel ce a dus primul om pe Lună.
   .
   ȘI ATUNCI DE CE? Din cauză că ne conduc INCOMPETENȚII!!!! … o GAȘCĂ DE MAFIOȚI!!! … o gașcă ce-i urăsc pe COMPETENȚI, fiindcă pe ăștia nu-i pot corupe.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.