Update 3Medicii sunt rezervați în privința femeii care a fost salvată din Mureș. Aceasta se află în comă de gradul doi

  de Special Arad | 28 November 2019, 11:57 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: Captură video IJJ)

  Un echipaj SMURD a fost chemat în zona bazei Voința, unde o femeie s-a aruncat în râul Mureș. Un echipaj de Poliție face cercetări pentru a stabili dacă a fost vorba de o intenție de sinucidere, accident sau , mai grav, un gest de rea-voință.

  Femeia a fost scoasă din apă de către o patrulă de jandarmi care se afla în zonă și este în stop cardio respirator.

  Echipajul SMURD efectuează manevre de resuscitare. Victima are aproximativ 31 de ani și este transportată la secția UPU .

  Revenim cu amănunte.

  UPDATE: Cei trei jandarmi care au salvat tânăra de la moarte, au ajuns la spital pentru efectuarea unui control de rutină având în vedere că au stat mai multe minute în apa rece a Mureșului. Aceștia se află în afara oricărui pericol.

  UPDATE 2: Femeia salvată de jandarmi de la înec este în acest moment intubată și ventilată mecanic, urmând a fi transportată la secția ATI, dar nu înainte de a-i fi efectuate investigații medicale amănunțite pentru descoperirea eventualelor fracturi sau rupturi.

  UPDATE 3: Deși medicii au depus mari eforturi pentru salvarea femeii scoasă din apele Mureșului, aceștia se declară rezervați în privința șanselor acesteia de supraviețuire. Aceasta se află în contiunare internată pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Arad, intubată și ventilată mecanic. Explicăm că o comă de gradul doi înseamnă (propriu-zis) pierderea completă a funcțiilor de relație, dar cu conservarea funcțiilor vegetative, subiectul răspunde la stimuli dureroși (retragerea unui membru atunci când este ciupit), dar nu are reacții de trezire, reacţiile sunt cu atât mai puţin adaptate la stimuli cu cât degradarea este mai accentuată.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.