luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Bătrâni înșelați de medici falși. Prin metoda „accidentul” au reușit să obțină 30.000 de euro și mai multe bijuterii de aur

  de Special Arad | 9 august 2023, 7:50 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș au efectuat 9 percheziții domiciliare, în București și în județele Gorj, Vrancea și Botoșani, pentru a destructura o grupare infracțională care se folosea de metoda „accidentul”. Mulți vârstnici au fost înșelați astfel.

  Din cercetările polițiștilor a reieșit că, de la începutul lunii iunie 2023 și până în prezent, cei bănuiți ar fi apelat telefonic mai multe persoane din țară și s-ar fi recomandat a fi cadre medicale sau membrii de familie ai celor apelați, în unele conversații apelând și la disimularea vocii.

  Profitând de vulnerabilitatea persoanelor vătămate cauzată de vârsta înaintate și sub pretextul că membrii de familie ai acestora ar fi implicați în accidente rutiere grave, pentru care este necesară intervenția medicală de urgență și sume de bani consistente, cei în cauză ar fi determinat persoanele apelate să le ofere bani sau bijuterii de valoare.

  Astfel, ulterior obținerii încrederii și datelor referitoare la adresele de domiciliu ale persoanelor apelate, acestea ar fi fost transmise unor complici care s-ar fi deplasat la locuințele persoanelor vătămate și care ar fi colectat sumele de bani sau celelalte bunuri de valoare, după ce s-ar fi recomandat a fi reprezentanți ai unităților medicale.

  În acest fel, cei în cauză ar fi reușit să obțină peste 30.000 de euro și zeci de grame de bijuterii din aur de la victime.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  De asemenea, documentarea activității infracționale a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Târgu Mureș.

  La percheziții participă polițiștii serviciilor de investigații criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Gorj, Vrancea și Botoșani.

  Cercetările sunt efectuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

  Menționăm că în acest moment acțiunea se află în derulare, urmând a reveni cu informații referitoare la rezultatele obținute și măsurile legale dispuse, de îndată ce activitățile specifice vor fi finalizate.

  Atragem atenția pe această cale că metoda „accidentul” a fost utilizată în trecut și pe raza municipiului Arad, uneori escrocii chiar intrând în casa/ apartamentul unor persoane vârstnice, de regulă care locuiau singure, și furându-le astfel mai multe bunuri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.