miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aveți medicamente expirate? Le puteți aduce la Spitalul Județean Arad

  de Ioana Costaș | 10 mai 2024, 11:13 AM | Știri Arad

  0

  Aveți medicamente expirate sau cu ambalaje deteriorate sau pur și simplu aveți medicamente pe care nu le utilizați și pe care vreți să le aruncați, dar nu știți unde? Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad vine în ajutor cu un punct de colectare a deșeurilor provenite de la medicamentele expirate sau neutilizare, începând de miercuri, 15 mai.

  Există însă o excepție: medicamentele care au fost eliberate pe bază de rețete cu regim special, precum cele din categoria psihotropelor și stupefiantelor (Diazepam, Fenobarbital etc.) nu vor fi primite.

  Punctul de colectare va fi funcțional în incinta sediului central al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad din strada Andrenyi Karoly nr. 2-4, lângă Serviciul Tehnic-Administrativ și va fi deschis cetățenilor în fiecare zi de miercuri, între orele 09.00-11.00. Deșeurile de medicamente vor fi preluate de la cetățeni și colectate separat față de cele rezultate din activitatea medicală a spitalului, în recipiente speciale.

  Important de reținut este faptul că cetățenii vor putea preda medicamente cu termenul de valabilitate depășit, cu ambalaje deteriorate, reziduuri de medicamente sau medicamente retrase de pe piață cu excepția medicamentelor care au fost eliberate pe bază de rețete cu regim special precum cele din categoriile psihotropelor și stupefiantelor (de exemplu Diazepam, Fenobarbital etc.)”, au anunțat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Citește și: Povestea lui Florin, tânărul de 38 de ani, de patru luni pacient la „Municipal”. Personalul medical i-a dăruit un tort de ziua lui de naștere

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.