vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Medic de la Spitalul Județean cercetat pentru 129 de infracțiuni de înșelăciune. Judecătorii au refuzat arestarea preventivă

  de Special Arad | 5 iulie 2016, 9:46 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Știri Arad – Comunicat. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, au înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi propunerea de arestare preventivă a inculpatei  Marcu Mirela Adela, medic biolog în cadrul Spitalului Clinic Județean Arad – secția T.B.C.,  cercetată  sub aspectul săvâşirii a 129  infracțiuni de înșelăciune, faptă prev. și ped. de art. 244 alin. 1 și 2 C.pen., 15 infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, faptă prev. și ped. de art. 244 alin. 1 și 2 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., 1 infracțiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (1791 acte materiale), prev. și ped. de art. 322 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., 7 infracțiuni de falsificare de instrumente oficiale, prev. și ped. de art. 317 alin. 1 și 2 C.pen. și 7 infracțiuni de folosirea instrumentelor false în formă continuată, prev. și ped. de art. 318 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. și art. 5 C.pen

  Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu privire la inculpata Marcu Mirela Adela .

  Probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a relevat faptul că inculpata Marcu Mirela Adela, în perioada  02.12.2010 – 08.06.2016, folosind in mod mincinos calitatea de reprezentant al unei societăţi comerciale,  a încheiat  în numele acesteia  un număr de 144 contracte de prestări servicii medicale medicina muncii, incasând sumele bani aferente acestor contracte.

  In vederea ștampilării  în fals a contractelor de prestări servicii medicale medicina muncii contractate cu cei 144 agenți economici, a dosarelor medicale, a fișelor de aptitudine medicina muncii, a buletinelor de analize, a diferitelor carnețele cu evidențe și a carnetelor de sănătate, a tuturor  documentelor  care au facut obiectul contractelor  pe care inculpata Marcu Mirela Adela le-a încheiat, s-a  folosit un numar de 7 stampile care conţin impresiunile unei institutii sanitare publice , respectiv  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, precum si a unor societati private, instrumente oficiale falsificate anterior de catre inculpata .

  Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.