joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Medic de la Spitalul Județean Arad, urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

  de Lucian Dănilă | 10 iunie 2020, 1:53 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad ne informează că un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Arad este urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

  Deși știa că a fost diagnosticat pozitiv cu virusul COVID 19, medicul s-a prezentat la serviciu unde a interacționat cu colegii și cu pacienții. Dar mai multe puteți citi în comunicatul de mai jos:

  C O M U N I C A T

  10.06.2020

  Biroul  de  Informare  şi  Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad  este  împuternicit să  aducă  la  cunoştinţa opiniei  publice  următoarele:

  În data de 05.06.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 din Codul penal.

  În cuprinsul actului de sesizare întocmit întocmit în cauză s-a reţinut că la data de 25.03.2020 un medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Arad, deşi a cunoscut că este diagnosticat pozitiv cu virusul COVID 19, s-a prezentat la locul de muncă, unde a interacţionat cu colegii şi cu pacienţii, făcând posibilă transmiterea în acest mod a virusului şi altor persoane.

  În  cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 din Codul penal, precum şi continuarea urmăririi penale faţă de suspect.

  Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.