marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Meciurile României la EURO 2024. Unde și când se vor juca acestea

  de - | 13 iunie 2024, 11:11 AM | Internaţional | Sport

  0

  După opt ani, România s-a calificat din nou la Campionatul European de Fotbal, de data aceasta la EURO 2024. Tricolorii se află în Grupa E, alături de Ucraina, Belgia și Slovacia. Primul meci din Grupa E va fi cel dintre România și Ucraina, care va avea loc în 17 iunie, începând cu ora 16:00, ora României. Meciul România – Ucraina de fotbal se va juca pe stadionul din Munchen, notează bistrițeanul.

  Ulterior, tricolorii vor concura cu Belgia, în meciul din 22 iunie, de la ora 22:00 (ora României), și cu Slovacia, în 26 iunie, de la ora 19:00. Primele două echipe se vor califica în optimi.

  Cele trei meciuri ale României la EURO 2024 se vor disputa pe stadioanele Allianz Arena din Munchen, Rhein Energie din Koln și Waldstadion din Frankfurt.

  Meciurile din cadrul EURO 2024, din faza grupelor, încep în 14 iunie, iar primul meci se va juca între Germania și Scoția, pe stadionul din Munchen, începând cu ora 22:00.

  Optimile de finală vor începe în 29 iunie și se vor încheia cu meciurile din 2 iulie. Sferturile de finală vor avea loc în perioada 5-6 iulie, semifinalele vor avea loc în 9-10 iulie, iar finala se va juca în 14 iulie.

  România s-a mai calificat la Campionatul European de Fotbal în 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. Cel mai bun rezultat obținut de tricolori a fost în 2000, când s-au calificat în sferturi de finală.

  Componența grupelor din cadrul EURO 2024 este următoarea:

  Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția (favorită Germania);

  Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania (favorită Spania);

  Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia (favorită Anglia);

  Grupa D: Polonia, Olanda, Austria, Franța (favorită Franța);

  Grupa E: Belgia, Ucraina, România, Slovacia (favorită Belgia);

  Grupa F: Turcia, Georgia, Portugalia, Cehia (favorită Portugalia).

  În apropierea momentului în care se va da startul meciurilor din grupe, au apărut deja și statistici cu privire la șansele de câștig ale trofeului pentru fiecare echipă. În cazul României, supercomputerul OPTA oferă tricolorilor șanse de doar 0,5% de victorie. Singurele echipe cu șanse mai mici decât România sunt Slovenia (0,4%), Slovacia (0,3%), Albania (0,2%) și Georgia (0,1%).

  Aceste predicții sunt relevante mai ales în cazul plasării de pariuri fotbal la EURO 2024. De altfel, în anticiparea marelui moment, casele de pariuri au publicat deja cotele pentru fiecare echipă, în funcție de favoritele turneului și de șansele de a obține victoria.

  Casele de pariuri sunt de părere, la fel ca supercomputerul OPTA, că victoria se va disputa între Anglia și Franța, care au cote de 4,5, și Germania, care are o cotă de 7. România se situează în top 20, cu o cotă de 150.

  În România, meciurile din cadrul EURO 2024 pot fi văzute pe Pro TV. De asemenea, vor fi șase meciuri difuzate și pe Pro Arena, în ultima etapă din grupe, când se vor juca câte două meciuri în același interval orar. Meciurile vor fi disponibile și pe VOYO.

  Ediția din 2020 a Campionatului European de Fotbal a fost transmisă tot de Pro TV și VOYO.

  Meciurile vor fi comentate de Ion Alexandru, Andrei Grecu, Cristian Pintea și Mihai Dedu. Primii trei au mai comentat evenimente sportive majore, precum Cupa Angliei, Europa League și Conference League.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.