Măsură USR pentru sănătate, cu șanse de aplicare

  de - | 1 august 2019, 11:39 AM | Comunicate contra cost

  0

  Proiectul medicului și senatorului USR arădean, Adrian Wiener, pentru limitarea consumului de băuturi cu conținut ridicat de zahăr este preluat de Guvern, după ce PSD l-a respins în Parlament.

  Proiectul copiază măsurile aplicate în numeroase țări (Franța, Marea Britanie, țările nordice, Ungaria, etc.) și care s-au dovedit deja eficiente în reducerea bolilor cardiovasculare și a diabetului de tip II.

  Comparativ cu alte alimente cu conținut ridicat de zahăr, consumul de băuturi dulci este cu mult mai nociv, deoarece zahărul pătrunde în organism foarte repede, supraîncărcând pancreasul și ficatul, ceea ce conduce în timp la diabet și boli de inimă. Studiile arată că 1-2 băuturi consumate zilnic sporesc cu 26% riscul de apariție al diabetului.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Inițiativa mea urmărește exclusiv diminuarea consumului de zahăr de către români. Scopul se va atinge fie prin reducerea consumului de băuturi îndulcite, dacă prețul lor va crește, fie prin ajustarea rețetei de producătorii care doresc să evite plata accizei. Deja apar pe piață produse cu mai puțin zahăr, iar noi trebuie să stimulăm acest lucru

  Cerem ca banii proveniți din noua acciză să ajungă în bugetul Sănătății. Deja raptul taxei pe viciu, pentru acoperirea deficitelor structurale, s-a produs prin infama OUG 114. Sperăm ca noua taxă să nu fie direcționată spre acoperirea  pensiilor speciale și a populismului bugetar al PSD.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.