marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Maşinile cu volan pe dreapta vor putea fi conduse în România doar în anumite condiţii

  de - | 30 noiembrie 2018, 9:05 AM | Naţional

  2

  Şoferii trebuie să urmeze cel puţin 20 de ore de pregătire pe un asemenea vehicul ori să fi obţinut permisul într-o ţară în care se circulă în acest sistem. Măsurile sunt prevăzute într-o lege adoptată de Parlament. În ultimii ani, zeci de accidente, multe mortale, au fost provocate de şoferi care conduceau asemenea maşini, aduse de regulă din Marea Britanie.

  Legea care a fost adoptată de Camera Deputaţilor, for decizional, spune că un şofer poate conduce în ţara noastră maşini cu volanul pe partea dreaptă numai în următoarele cazuri: dacă a urmat cursuri suplimentare de pregătire pentru conducerea autovehiculelor cu volan situat pe partea dreaptă, cu o durată de minimum 20 de ore sau dacă posedă un permis de conducere obţinut într-un stat în care circulaţia se desfăşoară pe sensul de mers de pe partea stângă.

  SURSA: adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Maimutele din parlament alta treaba nu au .Pentru ei distrugerea padurilor,gripa porcina,lipsa autostrazilor si alte nenorociri, nu are importanta.Grija lor sant aceste masini ….parca masina e de vina,nu cine conduce.Masini cu volan pe dreapta au circulat si pe vremea lui Ceasca,daar maimutele habar au Un exemplu?Cele care matura pe strada.In Romania conduc un camion si un autoturism,ambele cu volan dreapta, de peste 10-15 ani,fara accidente,ce instructor poate sa-mi dea lectii.Eu lor da.Oglina speciala?De camere video au auzit maimutele?Se pot monta usor in locurile fara vizibilitate si sant ieftine.Eu am montate la camion de ani de zile.Apropo,cteva luni pe an lucrez in Anglia pe camion cu ,,volan pe stanga,, si nu deranjeza pe nimeni,agaricilor.Ca produc multe accidente?Vrajeala ,altele sant interesele,ca si trusa medicala,stingatoare,cauciucuri de iarna sau masinile sh,mama lor de hoti

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.