miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Maşina Google Street View revine la Arad

  de Special Arad | 22 iunie 2018, 2:06 PM | Știri Arad

  2

  (foto: autoevolution.com)

  Maşinile Google, care culeg informaţii pentru serviciul Street View, se întorc în Arad! Vizitele sunt programate pentru luna iunie-iulie, fiind vizate în special fotografierea şoselelor şi drumurilor ce leagă localităţile.

  Maşinile vor porni pe 25 iunie şi se vor plimba prin ţara noastră timp de două luni, arată ebihoreanul.ro, citând adevarul.ro.

  Potrivit Google, în cele două luni, cât vor sta în România, specialiştii motorului de căutare vor lua imagini din judeţele: Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj (regiunea de Nord Vest), Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu (Centru), Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui (Nord Est), Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea  (Sud Est), Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman (Sud – Muntenia), Bucharest, Ilfov (Bucureşti – Ilfov), Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea (Sud-Vest Oltenia), Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş (Vest).

  De precizat că Street View este un serviciu oferit de Google Maps, în prezent fiind disponibil în mai mult de 85 de ţări de pe tot mapamondul, inclusiv în Arctica şi Antarctica.

  Feţele sau numerele de înmatriculare din imaginile preluate de specialitşii companiei sunt estompate automat.

  Din flota Google fac parte: automobilul Street view, snowmobilul Street View, Street View Trekker (un rucsac echipat în partea de sus cu un sistem de camere), căruciorul Street View (un vehicul de mici dimensiuni pe care a fost montat un sistem de camere foto), şi tricicleta Street View.

  În Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale, natura sălbatică (pe pământ, pe sau în apă) şi chiar spaţiu.  Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

  Adevărul.ro notează că serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile oraşe şi adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal sau fluviul Dunărea. De asemenea, în această perioadă se desfăşoară preluarea de imagini Street View din Delta Dunării, proiect derulat în colaborare cu organizaţia World Wide Fund Romania. Mai mult, în perioada următoare vor fi publicate pe Google Maps imagini Street View din diferite obiective turistice din Transilvania, mai scrie sursa citată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce drăguți sunt cei de la Google…au camera ridicată la peste 2m și fotografiază chiar și peste garduri, în curte…care curte este domeniu privat. Bine că blurează fețele oamenilor și numerele mașinilor…de ce n-ar blura și partea de imagine care „trece” peste gard. Apropos, vă recomand să intrați pe Street view în Austria…unde vreți dumneavoastră. Surpriză, nu? În Austria, nici camerele de bord, pe care mulți le avem în mașini, nu sunt permise. Pe mine m-au văzut și m-au oprit, nu mi-au făcut nimic dar mi-au spus să opresc camera și să o dau jos de pe parbriz!

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Stai linistit ca nu e curios nimeni de ce faci tu peste gard! va fi blurat cu siguranta ori ce activitate obscena sau stanjenitoare.
    intradevar ca in Austria nu ai asa mult street view dar in schimb politia are cam toate informatiile despre tine. Este impanzita de camere de supraveghere. Intrebarea cu ce te deranjeaza acest street view? Sau comentezi doar sa te afli in treaba?

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.