vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Maschio Gaspardo – 20 de ani de dezvoltare continuă (și) în România. Chișineu-Criș va „arbora”, pentru o zi, steagul italian

  de Alin Olteanu | 20 februarie 2023, 4:47 PM | Administraţie

  0

  Maschio Gaspardo sărbătorește 20 de ani de la intrarea pe piața din România. Vineri, 24 februarie 2023, începând cu ora 11,30, la sediul companiei italiene din Chișineu-Criș vor avea loc evenimente care să marcheze această frumoasă relație dintre Italia și România, cu beneficii de ambele părți.

  Geanina Corondan va fi gazda tuturor evenimentelor, bineînțeles sub privirile conducerii companiei italiene.

  Povestea Maschio Gaspardo, în rezumat

  Așa cum spuneam, povestea companiei Maschio Gaspardo de la Chișineu-Criș a început în urmă cu 20 ani atunci când Egidio Maschio, fondatorul companiei, a venit cu ideea că România, mai exact Chișineu-Criș, ar fi o locație ideală dezvoltarea afacerii. Mirco Maschio, fondatorul și președintele curent al companiei, a reușit să preia funcția tatălui său și să ducă „tradiția” familiei mai departe.

  Desigur, firma are o „viață” lungă în spate. Conform informațiilor, Maschio Gaspardo este un grup de companii producătoare de mașini agricole din Italia care deține unități de producție în Italia, România, India, China și are 12 filiale comerciale în Germania, Franța, Spania, Polonia, Ucraina, India, România, Iran, Turcia, Statele Unite ale Americii și Canada. Este o afacere de familie lansată în 1964 de doi frați: Egidio și Giorgio Maschio, în Padova, Italia. În anul 1975 încep exporturile de produse Maschio, iar în anul 1979 este deschisă o nouă fabrică de producție în Cadoneghe (Padova).

  În anul 1994 Maschio s-a extins prin cumpărarea companiei Gaspardo Seminatrici. Maschio Gaspardo a intrat pe piața din România în anul 2003, când a început producția de echipamente agricole la fabrica de la Chisineu-Criș.

  În 2004, Maschio Gaspardo a deschis o fabrică și în China, Qingdao (Shandong), pentru producția unei game de grape rotative mici, tocătoare de iarbă și motocositoare de finisat pentru piața asiatică. În anul 2011, Maschio Gaspardo a deschis o fabrică în India, la Aundh, pentru a produce grape rotative și tocătoare pentru piața internă.

  Un an mai târziu, grupul a anunțat achiziționarea firmei Feraboli, o companie istorică din Cremona, cunoscută în întreaga lume pentru utilajele de prelucrat fânul. Tot în anul 2014 are loc modernizarea și extinderea fabricii din China, Qingdao (Shandong).

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.