marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Marți, grevă de o zi la primăriile din Arad

  de Special Arad | 11 iulie 2016, 12:56 PM | Administraţie | Știri Arad

  1

  Știri Arad: Dacă aveţi mâine treburi de rezolvat la primăriile din județ, trebuie să ştiţi că va fi grevă generală în administraţia publică locală.

  Primăriile din județul Arad se alătură celorlalte primării din țară în această grevă, decizia fiind luată după ce vineri au eşuat negocierile dintre reprezentanţii funcţionarilor şi cei din Ministerul Muncii, pe marginea revendicărilor salariaţilor. Datorită faptului că nu au fost primite soluţii concrete şi termene precise şi nu s-a ajuns la niciun acord, în data de 12 iulie va fi organizată grevă de o zi. Asta după ce, marţea trecută, angajaţii din administraţia publică locală au blocat activitatea timp de o oră.

  Primăriile din județul Arad care au anunțat că se vor alătura grevei generale de o zi sunt cele din Beliu, Craiva, Ghioroc, Păuliș, Pleșcuța, Secusigiu, Seleuș, Semlac, Șeitin, Șepreuș, Sicula, Șimand, Tauț, Ususău, Vinga, Zerind.

  Revendicările salariaţilor din administraţia publică locală:

  1. Acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă se elimina discriminările că din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept iar alţii nu.

  2. Acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală.

  3. Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală având venituri salariale brute apropiate că valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 01 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de baza ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %.

  4. Eliminarea în totalitate a Art 32 (4) din OUG nr. 20/2016.

  sursa: fanatik.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si sa vedeti ca Faraonul o sa va asculte. La naiba!
   Va da afara pe toti si angajeaza altii pe care poate sa-i manipuleze cum vrea el.

   Salariile le aveti asa cum le meritati!

   Va indoiti in fata unuia ca Falca si faceti ce vi se spune, fara cea mai mica impotrivire? Va meritati soarta.
   Fiti profesionisti si faceti dezvaluiri despre abuzurile unui „baron” de Arad ca Falca.
   Va sprijinim sa va modificati situatia finaciara.
   Altfel? Culegeti ce semanati!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.