duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Marș al musulmanilor din Barcelona împotriva terorismului

  de - | 23 august 2017, 8:20 AM | Internaţional

  0

  Circa 2500 de musulmani au mărșăluit astăzi pe străzile Barcelonei împotriva terorismului, în urma atacurilor care au înspăimântat Spania, scrie Digi24.ro, citând cotidianul El Pais.

  Manifestația a pornit din apropiere de locul unde a avut loc atacul terorist de joia trecută, când Younes Abouyaaqoub a intrat cu o furgonetă în pietonii de pe celebra stradă La Ramblas.

  Ei aveau hârtii și pancarte pe care au scris „Și noi suntem victime”, „Terorismul nu are religie” sau „Noi toți suntem Barcelona”.

  De asemenea, a fost citită o declarație în catalană, spaniolă și arabă în care era condamnată violența și era oferit ajutorul celor răniți în atac.

  La manifestație au participat și importanți politicieni catalani, mai relatează El Pais.

  Paisprezece persoane au fost ucise, iar alte peste 100 au fost rănite în dublul atentat de joi şi vineri, de la Barcelona şi Cambrils.

  Poliţia spaniolă l-a ucis ieri pe şoferul furgonetei, Younes Abouyaaqoub, un tânăr marocan în vârstă de 22 de ani, în apropiere de Barcelona.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.