vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Marioneta plimbăreață” a devenit fotomodel

  de Special Arad | 5 decembrie 2014, 1:13 PM | Știri Arad

  0

  ȘTIRI ARAD: Luna cadourilor îşi intră în drepturi la Biblioteca Judeţenă „Alexandru D. Xenopol” Arad. Pentru copii arădeni, dar nu numai pentru ei, marionetiştii Nuţi şi Sorin Dorobanţu au pregătit o expoziţie foto al cărei personaj principal este păpuşa numită simplu „Marioneta”.

  Marioneta, animată de curiozitatea de a cunoaşte oraşul, de-a „simţi” pulsul comunităţii, de-a se „integra” social, a „coborât” de pe scena Tearului de Marionete în piaţă, în agora arădeană.

  Mica balerină a dat confortul scândurii pe care dansează din 7 mai 1951 în teatrul arădean pe asfaltul trotuarului, pe răceala liniei de tramvai, pe bordura trotuarului, pe iarbă.Curioasă, se plimbă pe străzi, se aşează pe soclurile statuilor, traversează poduri, trece pe sub porţi şi „dialoghează” cu copii.În coeziune cu strada, cu oamenii, Mrioneta devine vie, mai vie decât unii locuitori ai Aradului, indiferenţi la frumuseţea locurilor natale.
  Ce intenţii au tinerii marionetişti, iniţiatorii acestui proiect al păpuşii curioase?

  „… ideea de-a face marionetele mult mai cunoscute în Arad.Să spunem tuturor celor care intră în teatre, primărie, muzeu, şcoli etc. că în Arad există încă marionete, că există un Teatru de Marionete, al doilea de acest tip din ţară, promovând, în acelasi timp, oraşul nostru.Am vrea ca această expoziţie să fie prezentă în tot Aradul şi să lăsăm în fiecare instituţie, care o va găzdui, o fotografie cu marioneta în faţa clădirii respective”. (Nuţi şi Sorin Dorobanţu)

  Prima expoziţie a „Marionetei plimbăreţe” a fost găzduită de libraria „Scienta” în cadrul festivalului „EUROMARIONETE 2014”, apoi marioneta a luat parte la un atelier din cadrul „Festivalului de teatru francofon pentru liceeni-Amifran” – ediţia 2014.

  Acum a poposit la bibliotecă unde va rămâne până la capătul lunii decembrie.

  Cei care au realizat şedinţele foto ale „Marionetei plimbăreţe” au fost artiştii de la „Mix Studio” Arad: Mircea Moisescu si Marietta Igna.

  marioneta plimbareata 2 marioneta plimbareata

  marionete arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.