miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Marinel și Alexandru au murit imediat după examenul de evaluare! Aveau 15 ani… Medicii nu au mai putut face nimic

  de Special Arad | 22 iunie 2017, 8:09 AM | Naţional

  0

  Doi adolescenți din orașul Segarcea, care merseseră la scăldat după ultima probă a Evaluării Naționale, s-au înecat, ieri, trupurile neînsuflețite ale acestora fiind recuperate de către scafandri, notează news.ro.

  Imediat după examenul la matematică, Marinel Pită (15 ani) și Alexandru David (15 ani) au mers la scăldat o baltă din spatele Gării Segarcea. Pe malul apei se mai aflau mai mulți tineri, colegi ai celor adolescenți, care au observat că la un moment dat cei doi adolescenți nu au mai ieșit din apă.

  „La fața locului au fost trimise de la Secția Segarcea un echipaj cu o autospecială, iar de la Detașamentul 1 Craiova au fost trimise o ambulanță SMURD și scafandri. De asemenea, a fost solicitată intervenția echipajelor medicale de pe elicopterul SMURD”, a declarat Tania Vîlceanu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltenia.

  Inițial, pe mal a fost adus trupul unuia dintre tineri, însă după mai bine de 30 minute, timp în care s-au făcut manevre de resuscitare, a fost declarat decesul acestuia. Scafandrii au reușit să recupereze și trupul neînsuflețit al celui de-al doilea adolescent.

  Un incident similar a fost înregistrat tot ieri în localitatea mehedințeană Șimian, unde un adolescent în vârstă de 15 ani a mers la scăldat în râul Topolnița. El susținuse proba la matematică la Evaluare Națională și își anunțase părinții că merge cu prietenii pentru a mânca o înghețată.

  Potrivit reprezentanților ISU, băiatul a intrat în apă deși nu știa să înoate, iar unul dintre colegii săi a sunat la 112 și a povestit că acesta nu a mai ieșit la suprafață.

  „La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de căutare-salvare și o barcă cu motor. Băiatul a fost recuperată în aproximativ 10 minute, în stare de inconștineță și a fost predat echipajului Serviciului de Ambulanță”, a declarat Raluca Țîrcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți.

  Medicii nu au reușit să îl salveze, deși au făcut manevre de resuscitare timp de aproximativ 60 minute.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.