sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Marian Vanghelie, sub control judiciar pentru 60 de zile

  de Special Arad | 15 ianuarie 2022, 9:27 AM | Naţional

  0

  (foto: Adevărul )

  Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri seară, arestarea preventivă a şase persoane inculpate în dosarul în care este cercetat şi fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, acuzat de DNA de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. În schimb, pentru fostul edil s-a decis plasarea sub control judiciar. Prejudiciul calculat de procurori în acest dosar de corupţie legat de achiziţii de produse la preţuri supraevaluate este de peste 256 de milioane de lei.

  Tribunalul Bucureşti a respins, vineri noaptea, cererea DNA de arestare preventivă a fostului primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, acuzat de DNA de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. Judecătorii au dispus ca fostul edil să fie plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. O măsură similară îl vizează și pe fratele său.

   

  Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestaţie.

   

  DNA solicitase tribunalului arestarea în acest caz a 13 inculpaţi, însă instanţa i-a împărţit în două loturi. În primul lot, judecătorii au dispus arestarea preventivă a şase persoane, însă în al doilea lot, în care se afla Marian Vanghelie şi fratele său, magistraţii au decis ca inculpaţii să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

   

  Reamintim ca la finele anului 2018, Marian Vanghelie, Marian Leonard Petre şi un om de afaceri ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi alte persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, şi care ar fi avut ca scop obţinerea de foloase de către firmele controlate de fostul primar şi implicit de persoanele care au sprijinit grupul prin prejudicierea bugetului SC Economat Sector 5 SRL, unde acţionar majoritar este Consiliul Local Sector 5.

  Citește toate detaliile aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.