miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Maria, Regina României”. Un film cât o istorie, la Cinema Arta

  de Special Arad | 10 decembrie 2019, 10:38 AM | Cultură | Film

  0

  Recompensat cu premiul secţiunii Avanpremierele Toamnei a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest 2019, lungmetrajul „Maria, Regina României” vine joia aceasta (12 decembrie, ora 19) pe marele ecran la Arad, la Cinema Arta. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

  În regia lui Alexis Sweet Cahill, pelicula se bazează pe fapte istorice reale și prezintă eforturile pe care regina le-a făcut la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919 pentru ca unirea României să fie recunoscută. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial, măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, cu o soartă politică extrem de controversată.

  Roxana Lupu interpretează rolul Reginei Maria, Adrian Titieni este Ionel Brătianu, iar Anghel Damian joacă rolul prinţului Carol al II-lea.

  Proiecția este organizată de Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.