duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Marea strămutare! Blocul nr. 1 de pe Tarafului a fost evacuat iar locatarii s-au mutat în locuințe noi (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 17 decembrie 2014, 3:34 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Agitație mare încă de dimineață la blocurile sociale de pe strada Tarafului, la intrarea în cartierul Sânicolaul Mic. Locatarii blocului 1 erau ieșiți în stradă și, împreună cu cei de la Poliția Locală așteptau angajații Primăriei Arad pentru a-și primii cheile de la noile locații.

  În fapt angajații de la serviciul Fond Locativ din cadrul Primăriei Arad nu au făcut altceva decât să pună în practică o hotărâre de Consiliu Local Municipal prin care s-a decis evacuarea blocului 1 din cauză că sunt mari probleme la structura de rezistență a acestuia.

  Cele 50 de familii au fost mutate în blocul nr. 8, un bloc nou, cu apartamente mari și luminoase. Practic, pentru cei mai mulți dintre cei strămutați a crescut gradul de confort. Lucrurile nu sunt încă în totalitate puse la punct pentru că Primăria nu a semnat, încă, contractul cu ENEL și, cel mai probabil, noii locatari de la blocul nr. 8 își vor petrece sărbătorile la lumina lumânărilor pentru că nu beneficiază de curent electric și gaz.

  Ce să facem? E bine și așa. Bine că ne-au mutat în condiții bune, chiar dacă câteva zile va trebui să stăm fără gaz și fără curent”, spune unul dintre cei care și-au primit astăzi, de dimineață, cheile de la noul apartament. „Avem termen o săptămână să ne mutăm, să ne ducem mobila, să ne instalăm în noua casă. Vedem ce va fi la anul, atunci când trebuie să ne mutăm înapoi…

  Într-adevăr, cei care și-au luat în folosință noile apartamente vor face cale întoarsă peste un an, atunci când se estimează că va fi consolidat blocul proaspăt evacuat.

  Cei care nu au primit spațiu în blocul nr. 8, au fost mutați în alte locații de pe strada Frunzei, iar unii au fost mutați undeva în Centrul orașului, în locuințe aflate în proprietatea Primăriei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mersi, Danilius. Salutări de pe tarafului de la una dintre familii. Subiectul în sine e iremediabil din simplul motiv că etnia rromilor nu poate contacta civilizația. În cazul de față, evident, cei care au construit blocul în grabă fiind și cu materiale ieftine constată acum că există pante de alunecare, prăbușire. Pe de altă parte, locatarii, majoritate rromi au devastat imobilul și au lăsat o mizerie indescriptibilă. De fapt, ai văzut.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.