miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Marea Britanie trece în lista roșie Covid. Ce trebuie să știe cei care vin de acolo în România

  de Special Arad | 29 mai 2021, 6:52 PM | Internaţional

  0

  Având în vedere decizia trecerii Marii Britanii din zona galbenă în zona roșie, începând cu 1 iunie, din cauza înregistrării unei creșteri rapide a infecțiilor datorate unor variante de virus, în special cu varianta B.1.617.2., a fost emisă o nouă Hotărâre care modifică condițiile de călătorie dinspre această țară către România.

  Astfel, Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se modifică de astăzi, 29 mai, și se completează astfel: cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din Marea Britanie, precum și din alte țări care se află în continuare pe lista roșie, vor fi puse în carantină timp de 14 zile, cu excepția celor care sunt vaccinați cu ambele doze, cele care au fost confirmate pozitiv cu Covid în ultimele 90 zile anterioare și fac dovadă prin test. De asemenea, copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani pot intra în țară fără să mai prezinte test. Copiii care au peste 3 ani trebuie să prezinte test negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de intrarea în țară.

  Citește mai jos toate specificațiile din noua Hotărâre emisă sâmbătă, 29 mai:

  Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic. Scutirea de carantină este valabilă pentru cei care au trecut prin boală în urmă cu 15-90 de zile

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.