sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Marcel Ciolacu este condamnat să candideze la prezidențiale”, susține unul dintre strategii PSD. Despre Geoană…

  de Special Arad | 24 ianuarie 2024, 2:54 PM | Politikos

  0

  „Marcel Ciolacu este condamnat să candideze la Președinția României, este atuul PSD ca premier” a spus la RFI senatorul social-democrat Vasile Dîncu. El a comentat și șansele secretarului general adjunct al NATO Mircea Geoană într-o eventuală cursă prezidențială, ca independent.

  Vasile Dîncu despre relația PSD-PNL: „Noi sperăm că vom reuși să ducem mai departe relația cu PNL. Să sperăm că vom reuși, ambele partide, să scoatem niște scoruri bune, individual, cel puțin la primele alegeri și să vedem ce putem face pentru a face coaliții care să aibă majoritate în viitor”.

  „Nu cred că este posibil, există o incompatibilitate în acest moment, de fond, între cele două partide. Nu putem spera că AUR ar putea să-și schimbe tipul de demers pe care îl are, nici discursul anti-PSD, nici discursul antidemocrație (…). Mie mi s-a părut mai mult că există un mit electoral care spune că dacă cineva ajunge cu AUR în turul doi la prezidențiale, câștigă în mod automat, mi s-a părut mai degrabă că multă lume crede în acest lucru și mi s-a părut parcă mai mult că este exagerat oarecum acest pericol al AUR și oportunitatea de a învinge AUR”.

  Întrebat dacă unii alegători ai PSD s-ar putea îndrepta spre Mircea Geoană, Vasile Dîncu a răspuns: ”E destul de greu să credem asta, mai degrabă domnul Geoană ar pierde o parte din acești susținători pe care-i are în acest moment, pentru că ar fi mobilizați de un candidat al PSD-ului. Dacă ar candida președintele PSD-ului, probabil că aici electoratul lui Mircea Geoană s-ar împărți”.

  „În acest moment, eu nu văd o altă variantă în afară de Marcel Ciolacu. Marcel Ciolacu, ca orice președinte al PSD, în acest moment este oarecum condamnat să candideze, pentru că este premierul nostru, este atuul nostru pentru alegerile următoare. Dacă împreună cu domnia sa vom hotărî că avem un alt candidat pe care să-l susțină partidul, atunci acela va fi, dar deocamdată îl avem pe Marcel Ciolacu, care este candidatul nostru, să zicem așa, virtual” a mai spus Dâncu

  Citește și: Lovitură de teatru: Conferința Județeană a PSD Arad s-a anulat! Ciolacu nu mai vine…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.